For å kunne konkurrere i fitness eller kroppsbygging må du være medlem i en klubb som er tilsluttet Norges Bodybuilding og fitnessforbund. Kaliber FKK har helt siden oppstarten i 2003 vært en av landets største og mest kjente klubber, og selv om vi har tilhold i Trondheim er det mange utøvere fra hele landet som stiller for oss.

Her er noen av fordelene du får ved å stille for Kaliber:

  • Vi sponser alle utøverne våre med gratis fitness-coaching i tiden fra uttak til teamet og til etter konkurranse. Fitness-coachen din følger deg tett opp og står for både kostholds- og treningsopplegget ditt, samt har ukentlige formsjekker med deg for justering av planen fra uke til uke. Enten på Kaliber, eller via skype/facetime hvis du ikke bor i Trondheim. Du kan hele tiden spørre coachen om alt du lurer på underveis, slik at du hele tiden kjenner at du er i trygge hender.
  • Du får mulighet til å delta på helgesamlinger på Kaliber med poseringstreninger, kurs/foredrag, sosialt samvær og mulighet til å få råd og tips fra erfarne ressurspersoner i klubben. I blant leier vi også inn eksterne ressurs-personer til slike samlinger, både fra inn- og utland.
  • Kaliber stiller med erfarne delegater/støtteapparat som hjelper deg med alt du trenger på selve konkurransedagen.
  • Du får delta i våre lukkede Facebook-grupper, der vi deler alt av relevant informasjon med deg, og passer på at du hele tiden er oppdatert om alt du trenger å vite.
  • Kaliber har lang erfaring innen sporten og har vunnet alt som er av medaljer med utøverne våre, så vi vet hva som skal til for å bli god, og vi kan gi deg de beste råd om hvordan du utvikler fysikken og formen din for å gjøre det bra i de forskjellige klassene.
  • Flere av coachene og ressurspersonene i klubben har over 10 års erfaring som coach, og mange har lang konkurranseerfaring som utøver selv i tillegg.

Medlemskontigent

Medlemsfordelene vi listet opp over har en verdi på over 30 tusen kroner. Coachingen alene kommer seg på kr 13500,-. Poseringstreningene og kursene du får delta på gratis koster 3500 per helg til vanlig pris. I tillegg kr 7000,- per utøver i lønn og reiseutgifter til støtteapparatet på stevnene (1 delegat per 3 utøvere i to helgedager).

Vi innser at med slike kostnader blir det for dyrt for de fleste å kunne konkurrere, og fordi vi er glade i sporten og ønsker at så mange talenter som mulig skal få mulighet til å holde på med dette, har vi funnet en modell der vi bare tar en brøkdel av dette i medlemskontigent, og sponser utøverne med resten. Til gjengjeld forventer vi at du bidrar veldig aktivt med å promotere klubben og Kaliber gym; både i sosiale medier og ellers.

Medlemsskap for deg som trener på Kaliber:

Miljøet på Kaliber er helt unikt, og opp gjennom årene har det vært mange gode utøvere som har flyttet til Trondheim bare for å trene på Kaliber, vel vitende om at bare gjennom å trene med de beste kan du selv bli en av de beste. Du som trener på Kaliber får rabattert medlemskontigent: kr 4000,- for din første konkurransesesong (vanlig pris: 7500,-) og kr 3000,- per sesong du vil konkurrere deretter.

Medlemsskap for deg som ikke bor i Trondheim:

Vi kan tilby coaching også til folk andre steder i landet; enten ren online oppfølging gjennom vår samarbeidspartner StrongBody, som driver med online coaching, eller gjennom en kombinasjon av online oppfølging og at du reiser til Trondheim og møter coachen for formsjekk innimellom. Medlemskontigenten er da på kr 7500,- for den første sesongen du vil konkurrere (vår eller høst), og du får tilgang på de samme godene som er nevnt over, inkludert sponset coaching. Deretter kr 5500,- per sesong (NB: du betaler bare for de sesongene du faktisk konkurrerer).

Uttak til teamet

Vi holder uttak til teamet to ganger i året, og det foregår alltid på Kaliber gym i Trondheim. Uttak for å konkurrere i vårsesongen 2019 avholdes lørdag 10.november kl 11:00 (følg med på Facebook-siden vår eller Instagram for nærmere informasjon). På uttaket titter vi på fysikken din og ser om du har nok muskelmasse, at den er riktig fordelt i forhold til grenen du har lyst til å konkurrere i, og at fettprosenten din er tilstrekkelig lav til at du rekker å komme i konkurranseform på den tiden vi har til rådighet. I tillegg er det en liten intervjurunde for å avdekke motivasjon og andre ting vi syns er viktige.

Hva kreves av deg?

En god plassering i konkurranse handler ikke bare om å ha en god fysikk, det handler like mye om å kunne presentere denne fysikken på scenen, og for å bli god til det kreves det mye poseringstrening. Det kreves derfor at du øver mye på poseringer på egen hånd, og vi ønsker at du kommer på minst tre av helgesamlingene våre i Trondheim for å få lov å stille. For sesongen “våren 2019” blir det følgende helger:

1.samling: 10-11. november: (Denne er obligatorisk for alle). Da er det uttak på lørdagen, som starter kl 12.00 på Kaliber. Helgen byr også på infomøte for de som ble tatt ut, første poseringstrening og litt teori/foredrag.

2.samling: 15-16. desember: Starter kl 1300 på Kaliber på lørdag. Alt er ferdig kl 1600 på søndag. Poseringstrening, kurs, sosialt, mm.

3.samling: 9-10. februar: (Denne er obligatorisk for alle). Starter kl 1300 på Kaliber på lørdag. Alt er ferdig kl 1800 på søndag. Formsjekker, poseringstrening, kurs, sosialt, mm.

4.samling: 9.10. mars: Starter kl 1300 på Kaliber på lørdag. Alt er ferdig kl 1600 på søndag. Poseringstrening, kurs, sosialt, mm.

 

Fitness er hardt og krevende, og passer ikke for alle. Sporten koster en del penger, det er en del reising, det kan være tøft å gå på diett, du må trene hardt og øve mye på posering. Det hele krever beinhard disiplin. Det er ikke noe du kan forvente å klare å holde på med på ethvert tidspunkt i livet, så pass på at du er topp motivert og at du har tid til å legge ned den innsatsen som kreves.