Livsstil eller kur?
Dette rådet er det egentlig ingen som liker å høre, men hvis man prøver å se på det med det perspektivet jeg har her nå, så kan det kanskje være lettere å innfinne seg med..So here goes:
Hvis du for øyeblikket er ute av form, og har som mål å bli i form, så må du først som sist innfinne deg med følgende: når den formen er nådd så må den deretter vedlikeholdes kontinuerlig, ellers mister du den igjen!
Jeg synes det kan være en god ide å kjøre en diett og et ekstra hardt treningsregime i en periode (kall det gjerne en »kur»). På den måten vil du få raske resultater i startfasen og dermed også få motivasjon til å fortsette, og komme deg fra der du er nå til dit du vil være raskest mulig (men likevel innenfor sunne rammer).
Men fra da av – og resten av ditt liv – så må du vedlikeholde resultatene gjennom fortsatt trening og fornuftig kosthold.
Du kan sammenligne det med å holde leiligheten din ren. Storrengjøring er »kuren» som får det rent, og den jevnlige helgevasken er vedlikeholdet som holder det rent også videre framover.
Så ikke tenk at nå skal jeg ta meg en slankekur..deretter er jobben gjort og jeg kan kose meg igjen. Tenk i stedet: »Fra nå av skal jeg ta bedre vare på kroppen min. Jeg skal kickstarte det med en ekstra innsats for å få raske resultater i starten, og når målet er nådd kan jeg gå over til å være mer fleksibel med mat og treningsmengde, men jeg skal ta med meg de gode vanene videre og fortsette å leve sunt 90% av tiden.»
Husk at dette ikke betyr at du skal gå på en diett resten av livet, men at du alltid må regne med å følge litt med på hva du putter på tallerkenen, og at du alltid bør sørge for å få regelmessig (hard) fysisk aktivitet i en eller annen form.

14681816_1465656273449967_3386865386813179559_n