Trening med variabel motstand.

15676559_1547281721954088_4682175424584550268_o
Variabel motstand har du når du bruker strikk eller kjetting på stangen, slik at motstanden i løftet blir gradvis større jo høyere du løfter stangen. Dette blir typisk brukt i knebøy og benkpress. Enten henger man kjettingen over, slik at etterhvert som man løfter oppover løftes mer av kjettingen fra gulvet, og gjør motstanden tyngre. Eller man hekter et strikk rundt hver ende av stangen, og fester dem nederst på benkpress-stativet. Strikket strammes mer og mer jo høyere du løfter stangen, slik at du får mere motstand i slutten av øvelsen enn nederst.
Både i knebøy og benkpress er man sterkest mot slutten av løftet, så da passer det bra å ha et strikk eller en kjetting som gjør løftet tyngre akkurat der du er sterkest. I en helt ny studie fra Journal of Strength & Conditioning Research har man faktisk funnet ut at benkpress med bånd/strikk på stangen gir bedre styrkeøkning enn vanlig benkpress-trening, så om gymmet ditt har strikker eller kjetting du kan bruke, hvorfor ikke gi det et forsøk?