Fitness og kroppsbygging

Fitness og kroppsbygging er selve hjertet til Kaliber. Vi startet gymmet i 2002 ut fra en enorm treningsglede, interesse for fitness og kroppsbygging, og fascinasjon over hvordan man kan forme kroppen sin ved hjelp av styrketrening. Den gang var miljøet lite, men etter hvert vokste vi til å bli en av landets aller største klubber.

Hvem passer fitness for?

Det er mange forskjellige mennesker som starter med fitness. Enkelte er konkurransemennesker og trenger konkurransene for å få motivasjon og drivkraft til å trene ekstra hardt. Enkelte bryr seg ikke om konkurrering, men ønsker å leve fitness-livsstilen likevel.

Fitness-konkurranser tør vi påstå er en 1%-sport; altså at den passer for bare en av hundre av alle de som trener med vekter. Du må være mentalt tøff, være villig til å utholde ubehag og ofre en del kos og nytelse, være villig til å stå på også de dagene motivasjonen er på null, trene selv om du er sliten og øve posering selv om du har mest lyst til å se Netflix i stedet. Det hele krever rett og slett beinhard disiplin. Fitness er ikke noe du kan forvente å klare å holde på med på ethvert tidspunkt i livet, så pass på at du er topp motivert og at du har tid til å legge ned den innsatsen som kreves før du bestemmer deg for å stille i konkurranse!

 

Lær mer:

Slik kommer du i gang med fitness

Medlemsskap i teamet, priser, coaching

Konkurranseoppkjøring og konkurransedagen

IFBB Norway sine sider, med info om konkurranser, lover og regler, fitnessgrener og mye annet