Slik kommer du i gang med fitness

Du kan komme i gang med fitness gjennom oss på Kaliber enten du er helt nybegynner eller har trent i årevis. Vi vet hva du skal gjøre for å ta deg til «next level»! 🙂

 

Fitness og kroppsbygging består av tre trinn:

 • Bygge nok muskelmasse,  de riktige stedene
  Hvis du har trent en stund har du nok lagt merke til at enkelte av musklene dine responderer bedre på trening enn andre muskler. Og enkelte øvelser syns du er gøy og gjør mye av, og andre ting hater du å trene. Dette fører til at de fleste som har trent en stund har enkelte muskler som er bedre utviklet enn andre. Vi ser mange som vil begynne med fitness som kanskje er «ferdig» utviklet i deler av kroppen, men som henger etter i skuldre eller bakside lår eller et annet sted. Disse tingene må vi da jobbe med å rette opp, gjennom å lage et program skreddersydd for akkurat dette.Det er også slik at det finnes mange uliker grener du kan konkurrere i, og ideal-fysikken i de ulike grenene er forskjellig. Du kan lese mer om de ulike grenene HER. Du blir ikke god i fitness hvis du trener kroppen din randomly. Du må følge et treningsopplegg som utvikler kroppen din i retning den grenen du vil konkurrere i, tilpasset idealene i den grenen.

 

 • Oppnå konkurranseform («deffe»)
  Fitness er en livsstil man kan ha året rundt og livet ut, helt uten å konkurrere. Da trener og former du kroppen med vekter, spiser sunt og tar vare på deg selv, og har den fettprosenten du trives med.Men hvis du vil måle deg mot andre i konkurranser må du oppnå det vi kaller en «scene-form» først. Det vil si en tilstrekkelig lav fettprosent til at dommerne ser fysikken din fra sin beste side etter kriteriene i akkurat den fitnessgrenen du velger deg. Dette innebærer at du må gå på diett.
  Før konkurransedietten starter bør fysikken være ferdigbygd. Det er vanskelig å bygge nye muskler mens du er på diett. Så jobb #1 er det vi skrev om over, og så blir du sammen med coachen enig om når du skal konkurrere, og dere setter av tid til en konkurransediett. Vanligvis beregner vi oss minst 3-4 måneder på det.

 

 • Presentere fysikken på scenen / posere
  Du kan ha verdens beste fysikk, men hvis du ikke presenterer den bra på scenen kan du lett bli slått av en med dårligere fysikk som er bedre til å posere. Alt fra hvordan du går, til flyten i bevegelsene dine, hår & sminke for jentene, riktig brunfarge, at du husker å smile og ser mest mulig uanstrengt ut – alle slike ting teller inn. HER kan du se et eksempel på god posering i bikini fitness, og HER kan du se et eksempel på god posering i «Classic Physique» kroppsbygging.

 

Det første som skjer når du kontakter oss og vil begynne med fitness, er at vi sammen med deg finner ut hvilken gren som passer deg best. Etterpå lager vi et treningsopplegg til deg som utvikler fysikken din med tanke på idealet i akkurat den grenen. HER kan du lese om de forskjellige coaching-pakkene våre for fitness, og HER kan du lese om konkurranseoppkjøring og konkurransedagen.